Nye megatrends i havvind

7. maj, 2021

Med vor ledende partner, Thomas Poulsen, som kilde er der i maj 2021 udgaven af Fremtidens Logistik blevet skrevet en artikel om megatrends indenfor havvindmølleindustrien.

I interviewet fortæller Thomas Poulsen om globaliseringen af havvindmølleindustrien bl.a. drevet frem af havvindmølleparker som ikke er statsstøttede, hvilket er tæt på at være en realitet I Europa. Ydermere forklarer han om, hvordan havvindmøllerne teknologisk set opskaleres, så de konstant kan producere mere og mere elektricitet.  

Grundet de markante omkostninger, der er involveret i opsætning og vedligeholdelse af havvindmøller, bliver der fortsat lavet større og større vindmøller. Omkostningerne associeret med opsætning samt vedligeholdelse af en stor havvindmølle er ikke markant større end en mindre havvindmølle. Derfor kan en reducering i den gennemsnitlige pris på producerede strømenheder opnås ved at opskalere møllernes størrelse. Den gennemsnitlige pris på strøm har stor indflydelse på, hvor lang tid det tager for havvindmølleparkens anlægsinvestering at blive tjent hjem. Derfor har opskaleringen af møllernes ydeevne stor betydning for investorer. Efterspørgslen for større havvindmøller gør til gengæld selve processen af at transportere vindmølledele væsentligt mere besværlig og krævende, end det førhen har været, da komponenterne var mindre.

Læs historien her

NB: Artiklen er bag en betalingsmur, og den kan tilgås gratis med et 30-dages prøveabonnement.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *