Kæmpe internationalt boom indenfor havvind

8. september 2021

’Levelized cost of energy’ eller LCoE er et udtryk, der beskriver gennemsnitsprisen på energi henover en energikildes levetid, og for havvind er LCoE blevet markant reduceret indenfor de seneste år. Således koster strøm fra havvindmøller nu mindre end de fleste tilgængelige energialternativer. To Europæiske havvindmølleparker er ved at blive bygget uden statsstøtte, en i Holland og en i Tyskland. Thomas Poulsen er af den overbevisning at havvind uden subsidier kan hjælpe med at fange beslutningstageres opmærksomhed rundt omkring i verden, hvor havvind endnu ikke har taget fart. Derved vil stater blive påvirket til at engagere i havvindmølleindustrien som del af deres mål om en grøn omstilling, da de nu kan se, at den grønne omstilling kan gennemføres på basis af udbud og efterspørgsel i markedet.

Ledende partner i Panticon, Thomas Poulsen, blev for nyligt brugt som kilde i en artikel i magasinet Maritime om, hvordan Europa og specifikt Danmark, værende en stor aktør indenfor havvindmølleindustrien, kan sætte et eksempel for, hvordan havvind kan spille en essentiel rolle i den grønne omstilling.

Ydermere fortæller Thomas Poulsen i interviewet om indflydelsen, som den hurtigt voksende havvindmølleindustri har på underliggende forsyningskæder i forhold til shipping ligesåvel som logistik.

Læs artiklen her.

NB: Artiklen starter på side 4, og kan læses gratis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *